Näin laatia sisältömarkkinointisuunnitelma – helpot vinkit! – SULONORTH


Jokaisen yrityksen, joka myy palveluita ja tuotteita verkossa, kannattaa laatia sisältömarkkinointisuunnitelma. Sisältömarkkinoinnissa tärkeintä on luoda sisältöä, joka kiinnostaa oikeasti mahdollisia asiakkaita, tuo lisää vierailijoita verkkosivuillesi ja saa mahdollisen asiakkaan pysymään sivustolla pidempään.

Sisältömarkkinointisuunnitelma auttaa yritystä fokusoimaan sisältöään

Tässä viisi vinkkiä sisältömarkkinointisuunnitelman luomiseen:

  1. Tunne asiakkaasi!

Eräs tärkeimmistä asioista sisältömarkkinointisuunnitelmaa laatiessa on tutkia tarkasti omaa kohdeasiakaskuntaansa. Kohdeasiakaskunta riippuu tietenkin tuotteesta tai palvelusta, mitä yritys myy. Jos yritys esimerkiksi myy trendikkäitä käsilaukkuja, on kohdeasiakkaina oletettavasti nuoremmat muodista kiinnostuneet naiset. Silloin sisältö pitää suunnitella nuorille muotitietoisille naisille kiinnostavaksi.  Tuntemalla oman kohdeasiakaskuntansa on helpompi luoda heille sopivaa sisältöä ja valita oikeat kanavat, missä markkinoida sisältöä asiakkaille.

2. Muista laatia avainsana-analyysi

Hyvä sisältömarkkinointisuunnitelma sisältää avainsana-analyysin laatimisen, jonka avulla löydät sopivat avainsanat sisältöösi. Käytetään uudestaan tätä samaa käsilaukkuesimerkkiä. Hyvä artikkeli käsilaukkuja myyvälle verkkosivulle voisi esimerkiksi kertoa käsilaukkujen säilytyksestä. Neil Patelin Ubersuggest-sivuston mukaan ”Käsilaukkujen säilytys” avainsanalla on melko vähän kilpailua ja Suomen mittapuussa ihan mukavasti kuukausittaisia hakuja. Onkin tärkeää laatia avainsana-analyysi, koska sen avulla saa hyviä ideoita sisällöntuotantoon. Jos olet pienyrittäjä, kannattaa etsiä avainsanoja, jolla on vähemmän kilpailua mutta mukava määrä kuukausittaisia hakuja. Näillä avainsanoilla on helpompi sijoittua ylemmäksi hakukoneissa.

3. Muista kuvat/video ja hakukoneoptimoitu kuvateksti

Hyvässä sisältömarkkinointiartikkelissa on laadukkaita kuvia (tai vielä parempaa, video tai videoita). Myös kuva- tai videoteksti kannattaa hakukoneoptimoida käyttäen valitsemiasi avainsanoja. Laadukkaiden kuvien avulla sisältö on houkuttelevampaa, kun markkinoit sitä sosiaalisessa mediassa.

4. Markkinoi sisältöä

Tämä kohta on ehkä itsestäänselvyys, mutta kun olet kirjoittanut täydellisyyttä hipovan artikkelisi ja julkaissut sen verkkosivuillasi, on aika markkinoida sitä sosiaalisessa mediassa. Tämä on tärkeää, koska se lisää artikkelin näkyvyyttä. Voi olla kannattavaa myös panostaa Facebook-kampanjaan. Markkinointi Facebookissa on edullista, ja siellä sisältö löytää hyvin kohdeyleisönsä. Jo 10 eurolla voi saada merkittäviä tuloksia aikaiseksi.

5. Luo uutta ja oikean pituista sisältöä säännöllisesti

Mitä enemmän laadukasta sisältöä verkkosivuillasi on, sen parempi. Laadukkaan sisällön avulla voit myös saada muita verkkosivuja linkkaamaan sivullesi, joka nostaa sivusi Page Rankia, joka puolestaan nostaa sivuasi ylemmäksi hakutuloksissa. Muista, että hyvä SEO-artikkeli on pituudeltaan vähintään 400 sanaa. Kun laadit avainsana-analyysia, kannattaa listata löytämäsi hyvät avainsanat ja niiden haku- ja kilpailumäärät taulukkoon ja suunnitella tulevaa sisältöä sen mukaan. Olisi hyvä luoda uutta sisältöä ainakin pari kertaa viikossa. Jos tarvitset apua sisällön luomiseen, autamme mielellämme.Source Link

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.